Home De club Modellen Agenda Te koop Links Contact

2008: De GT750 zit al jaren ingekrat, of beter gezegd in kratjes. In de winter staat het frame van de GT in de slaapkamer en staan de onderdelen schoongemaakt er naast…Henk heeft echter geen tijd en de GT verdwijnt weer in kratten in de garage. In de tussentijd hebben wij Jappie en Marion leren kennen, Jappie blijkt voorzitter te zijn van de T&GT Club, we spreken een keer af in Friesland. Henk en ik kijken onze ogen uit en Henk beloofd plechtig om weer met zijn GT bezig te gaan…maar uiteindelijk wil ie ‘m aan Jappie verkopen.

Hier ben ik het niet mee eens en ik bel Jappie op. Ik vertel hem dat Henk de GT al bijna 20 jaar heeft, (vanaf zijn 26ste) en nadat hij deze uit elkaar heeft gehaald en opgeknapt heeft, maar steeds geen tijd heeft om hem alleen maar in elkaar te zetten... Uiteindelijk vraag ik Jappie om een gunst. Jappie en ik worden het snel eens, ik betaal alle onkosten en montagetijd. Ik rijd regelmatig op vrije dagen, terwijl ik doe alsof ik naar mijn werk ga, naar Friesland om de GT onderdelen te poetsen voor montage.

Ik wilde Henk verrassen om hem de motor met zijn verjaardag te geven, maar toen hoorde ik over HET TREFFEN…Daar moest ie natuurlijk bij zijn tegenover al die liefhebbers, daar moest ie onthuld worden om hem een traantje te zien wegpinken, daar moest zijn trots staan, zijn fiets!

Na veel zwoeg werk...en nu ga ik alle “mannen” bedanken die hierin meegewerkt, geholpen en gezwoegd hebben, een dikke smok bij deze!!! Nou daar stond ie dan onder een kleedje in de hoek in die stal van die campingboer, op het motortreffen in 2007. Henk maar denken dat ie gewoon naar een treffen ging om de sfeer weer eens te proeven en te genieten op al die oude tweetakten, hij moest eens weten.

Het treffen was geweldig, na een prachtige onthulling door de voorzitter, kon Henk eindelijk toeren op zijn GT750.


Deze begaf het na 20 km met een gebroken waterslang. Nadat de bezemwagen voor een lift zorgde, is Henk bij Jappie achterop gestapt om toch nog van de rit te genieten. Ik reed achteraan, maar heb mij er niet minder om vermaakt. De “jongen” (sorry, naam kwijt) die naast mij reed op zijn mat zwarte GT, was aangenaam gezellig en het was erg mooi om die massa motorrijders voor je uit te zien gaan. Het was een geweldig weekend en ook Dennis (Henk’s jongste zoon) geeft nu al aan dat hij volgend jaar weer mee wil, ook al waren er geen andere kinderen. Hij scheen zich wel vermaakt te hebben met de Engelse fellows, bijzonder aardige mensen, trouwens.2012/2013: De GT onderging een krukasrevisie en we sloten in 2013 weer in de tweetakt rij aan!

Neem contact op met Henk per E-mail